Krůtí prsa omyjeme, osušíme, vložíme do hrnce, zalijeme do výšky masa domácím kuřecím vývarem a suchým bílým vínem Chardonnay, přidáme citronovou šťávu z poloviny citronu, jeden bobkový list a přivedeme do varu. Přikryté dusíme na mírném plameni asi 15 minut a potom necháme mírně vychladnout.
Mezitím očistíme a pokrájíme na drobné kousky mrkev, celer a petrželový kořen. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno, petrželovou nať posekáme a čerstvé žampiony pokrájíme na plátky. Krůtí prsa vybereme a pokrájíme na kostky o velikosti asi 2 x 2 cm. Krůtí vývar přecedíme a bobkový list odstraníme.
Na másle orestujeme cibuli do sklovata, opražíme kořenovou zeleninu, zasypeme moukou a za stálého míchání krátce opražíme. Přilijeme sladkou smetanu a povaříme asi 10 minut na hustou omáčku. Zalijeme přecezeným krůtím vývarem, vložíme udušené krůtí maso, plátky žampionů a povaříme ještě 2 - 3 minuty. Dochutíme solí, cukrem, mletým bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem podle chuti.
Frikasé z krůtích prsou, zeleniny a žampionů servírujeme horké s dušenou rýží anebo těstovinami podle vlastního výběru. Pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme s jemným zeleným listovým salátem.