2 stroužky | česnek | |
1 l | vývar | |
4 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | sádlo | |
2-3 lžíce | hladká mouka | |
3 lžíce | čerstvá petrželka | |
2 lžíce | mletá sladká paprika | |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika | |
6-8 lístků | medvědí česnek | |
350 g | frankfurtský párek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Medvědí česnek a petrželku nasekáme najemno.
Na sádle opečeme kolečka párků, která následně vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a mletou sladkou i pálivou papriku a vše krátce orestujeme. Směs podlijeme vývarem, vložíme brambory a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nebudou brambory měkké.
Asi 10 minut před dokončením vložíme do polévky párky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do vroucí polévky přidáme nasekanou petrželku s medvědím česnekem a ihned vše odstavíme z tepla.
Frankfurtskou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme listem mědvědího česneku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.
Polévka zaručeně zahřeje: Recept na výbornou frankfurtskou polévku s párkem
Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v zimě na zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena