sůl | ||
20 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
0.5 ks | celer | |
1 ks | jablko | |
majonéza | ||
0.5 ks | citron | |
1 ks | mrkev | |
1 lžíce | cukr moučka | |
0.5 ks | okurka salátová | |
250 g | rybí filé bez kostí |
Celer a mrkev očistíme, opláchneme a dáme vcelku vařit do osolené vody. Po uvaření je vytáhneme, necháme vychladnout a nakrájíme na drobné kostičky.
Mezitím opláchneme rybí filé, zakápneme je citronem, lehce osolíme a na másle je osmažíme. Necháme filé vychladnout a pak je rozebereme na menší kousky. Cibuli očistíme a okurku s jablkem oloupeme. Také je nakrájíme na drobné kostičky a vše kromě rybího masa smícháme.
Majonézu ochutíme citronovou šťávou, solí a případně pepřem. Dresink smícháme se salátem a nakonec do něj opatrně vmícháme maso, aby se nerozpadlo na úplně malé kousky.
Vhodnou přílohou je pečivo.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena