Recept z rybího filé. Zapékáme s výraznější hořčicí a sladkou smetanou.
Hodnocení
4.8
/ 5 (52x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
11x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Máslo40 g
Hořčice2 lžíce
Citronová šťáva1 lžička
Sladká smetana1/3 l
Petrželová nať1 lžíce
Rybí filé600 g
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Postup přípravy
Filé nakrájíme na plátky a rozložíme do vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly. Navrch je osolíme, opepříme a poklademe máslem.
Do smetany zašleháme hořčici (lépe chuťově výraznější), přidáme lžíci sekané petrželky, citronovou šťávu, zamícháme a lžící naléváme na filé.
Rybí filé pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.
Komentář k receptu Filé pečené se smetanou a hořčicí
Moc to všem chutnalo,vylepšila jsem to mrkví,kterou jsem kladla na filé, nakrájenou na plátky než jsem to zalila smetanou a dala zapéci dohromady.Přílohu jsem udělala šťouchané brambory s cibulkou.Moc dobré filátko,dejte se do toho!
helmut.bartl
asi nejlepší verze filé co jsem kdy jedl. dal jsem k tomu vařený brambory a uvařenej hrášek a bylo to skvělý. doporučuju