podle potřeby | ||
---|---|---|
fazolové lusky | ||
smetana ke šlehání | ||
máslo | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
ocet | ||
příloha | ||
vejce natvrdo | ||
brambory | ||
na ozdobu | ||
čerstvá pažitka |
Fazolové lusky uvaříme ve slané a okyselené vodě téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Část vývaru si uchováme.
V hluboké pánvi rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme, povaříme. Během vaření zakapeme omáčku octem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem, popřípadě cukrem.
Do smetanové omáčky vrátíme fazolky, podusíme je a podáváme s vařeným bramborem, vejcem natvrdo a zdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena