Plátky krkovice naklepeme paličkou a nakrojíme na kraji ve třech místech. Plátky vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, zakápneme olejem, promícháme a necháme 2 - 3 hodiny uležet v chladu.
V hrnci rozpustíme máslo a vysypeme na něj nerozmrazené fazolové lusky. Nepodléváme, stačí voda, co pustí zmražené lusky. Hrnec zakryjeme pokličkou a chvíli dusíme na mírném ohni s občasným zamícháním, dokud lusky nepovolí. Potom sundáme pokličku a ještě maximálně 5 minut necháme na malém ohni vyvařit vodu.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostky nebo na plátky. Na suché pánvi zlehka opečeme slaninu a na mírném plameni zlehka orestujeme. Ve stejnou chvíli na jinou pánev vložíme také plátky krkovice. Maso opékáme 6 minut z obou stran. Když už je slanina hezky opečená, zlehka smícháme s fazolovými lusky, podle chuti osolíme, opepříme a prohřejeme. Fazolové lusky se slaninou použijeme jako přílohu ke krkovici.
Fazolové lusky na slanině s krkovicí podáváme jako vydatný oběd nebo večeři.