2 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
50 g | cibule | |
300 g | suché bílé fazole | |
1 ks | brambor | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
1 ks | vejce | |
nastrouhaná houska | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Suché bílé fazole přebereme a namočíme přes noc do studené vody. Potom je v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Bramboru uvaříme ve slupce a oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dorůžova. Česnek sloupneme a prolisujeme.
Měkké fazole slijeme a zpola rozmixujeme. Přidáme prolisovanou bramboru, osmaženou cibuli, česnek a vejce. Osolíme, opepříme a řádně vše promícháme.
Polévkovou lžící tvoříme karbanátky, které smáčíme v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhané housce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Fazolové karbanátky můžeme podávat s vařenými brambory a dušeným špenátem. Výborně chutnají s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí. Pomocí našeho videoreceptu vás ji rádi naučíme.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena