400 g | sterilované červené fazole | |
200 ml | rajčatová passata | |
700 ml | zeleninový vývar | |
4 lžíce | olej | |
1 ks | uzené tofu | |
125 ml | rostlinná smetana | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžička | oregano | |
1 lžička | bazalka | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | mletý pepř |
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek, červené fazole a nakrájená rajčata. Krátce podusíme, přidáme rajčatovou passatu a zeleninový vývar. Vaříme zhruba 25 minut, poté část polévky rozmixujeme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Nakonec přidáme oregano, bazalku a dochutíme podle chuti solí, pepřem.
Tofu si nakrájíme na malé trojúhelníčky a zprudka orestujeme na pánvi na oleji z obou stran.
Připravenou fazolovou polévku podáváme přelitou rostlinou smetanou a s opečeným tofu.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí. Pomocí našeho videoreceptu vás ji rádi naučíme.
Když jaro nepřichází: Zahřejte se poctivou domácí kuchyní
Extrémně teplé počasí posledních dní nám dávalo naději, že je zima nekompromisně za námi. Avšak sychravé dny, které nás čekají, tomu neodpovídají. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena