směs | ||
---|---|---|
2 ks | cibule | |
1 lžíce | sádlo | |
1 konzerva | rajčata sterilovaná | |
1 konzerva | sterilované žampióny | |
1 konzerva | kapie sterilovaná | |
2 konzervy | fazole v tomatové omáčce | |
1 lžička | rajský protlak | |
podle potřeby | ||
3 stroužky | česnek prolisovaný | |
2 špetky | čerstvý nebo sušený tymián | |
1 lžíce | bazalka (sušená nebo čerstvá) | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
2 špetky | mletý pepř | |
příloha | ||
6 ks | libový párek | |
chléb |
Na sádle osmahneme cibuli pokrájenou nadrobno do růžova, přidáme prolisovaný česnek, sušený tymián, promícháme, poté přidáme plechovku sekaných rajčat, sterilované kapie, dvě plechovky máslových fazolí v tomatě a vše důkladně promícháme. Necháváme povařit, přidáme sušenou bazalku, malou plechovku sterilovaných žampionů, podle potřeby přidáme lžičku rajského protlaku a dochutíme solí a pepřem.
Fazole po bretaňsku podáváme ihned, nejlépe chutnají s opečeným párkem nebo klobásou, čerstvým chlebem a případně se salátem, čalamádou nebo zeleninovou oblohou.
Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo
Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.
Recept na hrachovou kaši krok za krokem
Kdo by neznal českou klasiku - hrachovou kaši. Je tak jednododuchá na přípravu a nenáročná na suroviny! S opečeným párkem, chlebem a okurkou nemá chybu!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena