Pokud patříte stejně jako my k milovníkům halušek, vyzkoušejte jejich velmi zjednodušenou verzi.
Hodnocení
3.4
/ 5 (116x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
sůl
200 g
brynza
1 kelímek
kysaná smetana
100 g
anglická slanina
těsto
1 ks
vejce
200-250 ml
mléko
300 g
hrubá mouka
Postup přípravy
Z mouky, vejce a mléka připravíme těsto jako na noky. To pak protlačujeme přes zvláštní cedník s rovným dnem a velkými otvory do slané vroucí vody a vaříme asi dvě minuty, dokud halušky nevyplavou na povrch.
Cedníkem vybíráme uvařené halušky a rozdělíme na talíře.
Brynzu vymícháme se smetanou, nalijeme na halušky a posypeme vyškvařenou slaninou včetně tekutého omastku. Ihned podáváme.