Luxus pro chlapy - falešná svíčková v ostré pepřové omáčce.
Hodnocení
3.9
/ 5 (28x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Olej1 šálek
Polohrubá mouka1-2 lžíce
Smetana ke šlehání100 ml
Voda na podlití
Celý černý pepř1 lžička
Falešná svíčková4 plátky
Sušená feferonka1-2 ks
Podle chuti
Sůl
Postup přípravy
Feferonky rozlámeme.
V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme pepř a feferonky a zvolna vše zahříváme, až začnou kuličky pepře praskat. Pak vložíme plátky a zprudka je restujeme z obou stran. Mírně je podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do změknutí.
Měkké maso vyjmeme z omáčky a do šťávy nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Pepřovou omáčku krátce povaříme, ochutíme a vložíme zpět prohřát svíčkovou.
Falešnou svíčkovou v ostré pepřové omáčce podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se téměř všechno.
Komentář k receptu Falešná svíčková v ostré pepřové omáčce
Vynikající !!! Recept jsem ze zvědavosti a protože jsem zrovna dostala falešnou svíčkovou zkusila a opravdu bylo to vynikající. Pouze místo mouky rozmíchané ve šlehačce jsem udělala jíšku a až pak jsem dala šlehačku. Manželovi moc chutnala, určitě budu dělat znovu.
maho-zukei
nechápu
Falešná svíčková je z plecka a to je dost tuhé maso, takže minimálně se to musí dělat asi 1/12 - 2 hodiny to dušení masa. Tak že bych vynechal falešnou svíčkovou a dal bych tam zadní nebo roštěnou.