2-3 stroužky | česnek | |
1 ks | červená cibule | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 miska | květák | |
0.5 misky | patizon | |
1 miska | cuketa | |
2 ks | paprika zelená | |
2 ks | rajčata | |
mletý barevný pepř | ||
podle chuti | ||
---|---|---|
med | ||
zázvor | ||
sůl | ||
citron | ||
garam masala | ||
tandoori masala | ||
podle potřeby | ||
domácí zeleninový vývar | ||
zakysaná smetana 18% |
1. Veškerou zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubší měsíčky, česnek na plátky, květák rozdělíme na růžičky, patizon a cuketu nakrájíme na kostky, nakrájíme i papriku a rajčata.
2. Cibuli osmahneme na oleji, osolíme, zaprášíme veškerým kořením, přidáme nastrouhaný čerstvý zázvor a chvíli restujeme, než se koření rozvoní. Do hrnce přidáme veškerou ostatní zeleninu a zalijeme vývarem. Podusíme tak, aby zelenina byla na skus, ne rozvařená. Curry ochutnáme a doplníme o více koření, med, citronovou šťávu a podle potřeby ještě dosolíme a dopepříme. Nakonec curry zahustíme zakysanou smetanou, provaříme a máme hotovo.
3. Výborné curry s květákem a cuketou podáváme s oblíbenou přílohou, za nás je ideální rýže nebo kuskus.
(doba přípravy 60 min)
Dýňové kari s cizrnou krok za krokem
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena