těstíčko | ||
---|---|---|
1 balení | karamelové sušenky | |
4 lžičky | kokosový olej | |
50 g | pekanové ořechy | |
krém | ||
5 lžiček | dýňové pyré | |
3 ks | bílé tofu | |
750 ml | kokosové mléko | |
5 lžic | třtinový cukr | |
1 balíček | bio vanilkový cukr | |
2 balíčky | vanilkový pudinkový prášek | |
0.5 lžičky | skořice mletá | |
1 špetka | zázvor | |
1 špetka | muškátový oříšek | |
1 špetka | zázvor | |
0.5 ks | citronová šťáva | |
na ozdobu | ||
1 balíček | rostlinná šlehačka |
Nejdříve připravíme korpus. Balení karamelových sušenek nalámeme do mixéru, přidáme pekanové ořechy a rozmixujeme najemno. Následně přidáme povolený kokosový olej a promícháme. Tuto směs vysypeme na dno dortové formy a prsty zarovnáme do rovného povrchu.
Nyní si připravíme náplň. Bílé tofu nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Zalijeme rostlinným mlékem a tyčovým mixérem rozmixujeme do krému. Poté přidáme 4 lžíce dýňového pyré, třtinový cukr, vanilkové pudinky, šťávu z poloviny citronu, skořici, muškátový oříšek a špetku zázvoru. Vše spolu rozmixujeme tyčovým mixérem do velmi jemného krému a takto připravenou náplň nalijeme na sušenkový korpus. Dort dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 50 - 60 minut.
Po upečení necháme dýňový koláč zcela vychladnout. Poté vyšleháme rostlinnou šlehačku s moučkovým cukrem, plníme do zdobičky a ozdobíme.
Hotový dýňový koláč s rostlinnou šlehačkou pocukrujeme skořicí, ozdobíme nasekanými pekanovými ořechy a můžeme podávat. Dýňový koláč uchováváme nejlépe v lednici.
Recept na dýňový koláč krok za krokem
Dnes se naučíme Pumpkin pie - klasický dýňový koláč. Příprava je snadná a jemná chuť tohoto moučníku vás příjemně překvapí. FOTORECEPT krok za krokem.
Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem
Máte doma dýni a další polévku z ní už vařit nechcete? Zkuste tento recept na dýňový dort, který můžete použít na halloweenskou oslavu nebo si ho upéct jen tak ke kávě.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena