200 g | sušenky Lotus | |
110 g | máslo | |
1 lžička | skořice mletá | |
350 g | smetanový sýr Philadelphia | |
100 g | třtinový cukr | |
2 lžíce | smetana na vaření | |
200 g | dýňové pyré | |
1 ks | vejce |
Nejdříve si připravíme korpus na dort. Sušenky vložíme do mixéru a rozdrtíme na jemný prášek, poté přidáme máslo a znovu mixujeme. Připravenou hmotu napěchujeme na dno dortové formy, uhladíme a uděláme okraje.
Do mísy vložíme smetanový sýr, přidáme smetanu, třtinový cukr, vejce a dýňové pyré. Vše spolu promícháme do tekutého krému. Krém přendáme na připravený korpus a takto připravený dort vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, po upečení necháme cheesecake v troubě vystydnout.
Luxusní podzimní dýňový dort s pekanovými ořechy krok za krokem
Podzim už klepe na dveře, takže je ideální čas na něco sladkého. V tomto receptu vám ukážeme, jak si připravit vynikající kořeněný dort s dýní a šlehačkou krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena