2 ks | cibule | |
3 snítky | máta | |
2 ks | lime | |
1 lžička | kurkuma | |
3 lžičky | kari koření | |
2 lžíce | rostlinný olej | |
1 lžička | hořčičné semínko | |
1 lžička | kardamom | |
400 ml | kokosové mléko | |
1 ks | dýně Hokaido | |
1 ks | cizrna ve slaném nálevu | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
příloha | ||
250 g | jasmínová rýže |
Nejdříve oloupeme dýni, vypeckujeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno. Na oleji osmahneme cibuli (cca 3 minuty) společně s kari, kurkumou, kardamomem a hořčičným semínkem. Mezitím můžeme začít vařit rýži podle návodu na obalu. Do osmahnuté cibule s kořením přidáme nakrájenou dýni a promícháme, aby se dýně ze všech stran obalila. Přilijeme kokosové mléko, osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit cca 10 minut, dokud dýně nezměkne. Přidáme cizrnu, šťávu z jedné limetky, promícháme a necháme pár minut dojít na mírném ohni. Hotové dýňové kari s cizrnou ozdobíme mátovými lístky, můžeme zakápnout šťávou z druhé limetky a podáváme s jasmínovou rýží.
Zahřejte se kořením aneb kari v receptech
Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
Autor:Just cook
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena