2 stroužky | česnek | |
2 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
400 g | dýně Hokaido | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
mletý barevný pepř | ||
podle potřeby | ||
strouhanka | ||
škorobová moučka | ||
olej na smažení |
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme střed se semínky a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhanou dýni osolíme, necháme odležet a vymačkáme přebytečnou vodu. Mrkev očistíme a také nastrouháme na jemno. Dýně by mělo být dvakrát více než mrkve. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Dýni s mrkví promícháme, přidáme cibuli, rozklepnutá vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Zpracujeme hladkou hmotu, kterou zahustíme škrobovou moučkou nebo jemnou strouhankou. Z dýňové směsi tvoříme malé karbanátky, které v rukou zploštíme a obalíme ve strouhance. Dýňové karbanátky smažíme v rozpáleném rostlinném oleji po obou stranách dozlatova. Dýňové karbanátky podáváme teplé s bramborovou přílohou, dobré jsou i studené se zeleninovými saláty.
Dýňové kari s cizrnou krok za krokem
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena