200 g | dýňové pyré z dýně hokaido | |
150 g | třtinový cukr | |
200 g | polohrubá mouka | |
100 ml | olej | |
100 g | kakao | |
200 g | hořká čokoláda 70% | |
1 špetka | sůl | |
2 lžičky | mletá skořice | |
2 lžíce | javorový sirup | |
1 lžíce | kypřící prášek bez fosfátů | |
200 ml | mandlové mléko |
Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme pekáč pečicím papírem. Ve větší misce smícháme polohrubou mouku, kakao, skořici, prášek do pečiva a sůl. Poté přidáme dýňové pyré, mandlové mléko a javorový sirup. Na vodní lázni rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu a vmícháme jí do připraveného těsta. Takto připravené těsto rovnoměrně rozprostřeme do připravené formy.
Pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut. Po upečení ještě posypeme čokoládovými hoblinkami.
Dýňové brownies necháme v pekáči vychladnout a poté je nakrájíme na kostičky a můžeme podávat.
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem
Vyzkoušejte tento luxusní recept na řepové brownies s nádechem podzimu, který vás naučíme krok za krokem.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena