1 ks | dýně Hokaido | |
3 ks | mrkev | |
2 ks | petržel | |
2 ks | červená cibule | |
4 ks | česnek | |
2 ks | červená paprika (kapie) | |
2 lžíce | rostlinný olej | |
0.5 dl | smetana ke šlehání (33%) | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý barevný pepř | ||
maggi | ||
čerstvý libeček | ||
kari | ||
podle potřeby | ||
zeleninový vývar |
Dýňovou polévku s kořenovou zeleninou podáváme horkou, můžeme přidat krutony apod.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena