Bílky s polovinou moučkového cukru vyšleháme v míse na pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Poté k žloutkové pěně pomalu a za stálého šlehání přiléváme olej a směs znovu vyšleháme do husté pěny. Přidáme bílkový sníh a nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem.
Formičky na bábovičky naplníme asi třetinou těsta. Do zbylého těsta vmícháme na jemno nastrouhané lískové oříšky a čokoládový likér. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme oříškovým těstem, které nastříkáme do středu světlého těsta.
Formičky dáme na plech a dvoubarevné bábovičky pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 35 minut. Po upečení necháme bábovičky krátce vychladnout ve formičkách, pak je vyklopíme na mřížku.
Zcela vychladlé dvoubarevné oříškové bábovičky podle chuti přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, případně je jen posypeme moučkovým cukrem.