těsto | ||
---|---|---|
0.5 hrnku | cukr | |
0.5 hrnku | olej | |
2-3 ks | vejce | |
3 lžíce | kakao | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 ks | kypřicí prášek | |
1 lžíce | vlažná voda | |
na ozdobu | ||
2 lžíce | cukr moučka |
V hlubší míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme polohrubou mouku, kypřící prášek, lžíci vlažné vody a půl hrnku oleje. Vše pečlivě ušleháme ručním šlehačem do hladké a pěnové konzistence. Půlku těsta vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku, druhou půlku těsta obarvíme kakaem a také nalijeme do formy (na spodní světlou vrstvu). Troubu rozpálíme na 200 °C, vložíme formu s těstem a po chvíli stáhneme na 180 °C. Pečeme zhruba 45 minut, dle zkušeností s vlastní troubou. Bábovku poté propíchneme špejlí, pokud špejle zůstane suchá, bábovka je hotová. Dvoubarevnou nedělní bábovku vyndáme z trouby, necháme vychladnout a vyklopíme. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena