Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, ochutíme paprikou, potřeme česnekem a zaprášíme moukou. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
Slaninu rozpustíme a opečeme na ní plátky masa z obou stran. Potom ihned vše zalijeme vývarem a pod pokličkou udusíme doměkka.
Příprava špenátu: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Přidáme nakrájený špenátový protlak, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem. Podusíme a nakonec vmícháme žloutky.
Bramborové gnocchi připravíme podle návodu na obalu.
Kuřecí prsa ochucená česnekem a dušená na slanině na talíři polijeme vydušenou omáčkou. Podáváme se špenátem a bramborovými gnocchi.