1 stroužek | česnek | |
1 lžíce | olej | |
1 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | hladká mouka | |
2-3 lžičky | mletá sladká paprika | |
100 ml | smetana na vaření | |
4 ks | vepřová kotleta bez kosti | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar |
Vepřové kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na lžíci oleje zprudka opečeme kotletky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, nasekanou cibuli a česnek. Vše za stálého míchání necháme zesklovatět a přidáme mletou sladkou papriku a hladkou mouku. Jakmile směs zpění, přilijeme vývar a omáčku přivedeme k varu. Poté do omáčky vrátíme kotlety a zakryté zvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí. Dušené vepřové kotlety na paprice rozdělíme na porce a podáváme s šunkovou či jinak připravenou rýží.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena