600 g | krůtí stehno | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | olej | |
1.5 lžíce | máslo | |
2 lžíce | hladká mouka | |
600 ml | drůbeží nebo zeleninový vývar | |
150 ml | bílé víno | |
1 lžička | dijonská hořčice | |
4 ks | okurky kyselé | |
2 ks | vejce natvrdo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
1. Krůtí stehenní maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Vejce uvaříme v osolené a okyselené vodě natvrdo. Okapané kyselé okurky nastrouháme najemno.
2. Na oleji orestujeme cibulku dorůžova, poté vmícháme maso, které za stálého míchání necháme zatáhnout, přidáme máslo. Jakmile se máslo rozpustí, směs zaprášíme hladkou moukou a ještě asi 3 minuty opékáme. Pak maso podlijeme vínem a vývarem, ochutíme hořčicí a při mírné teplotě dusíme doměkka. Nakonec přidáme nastrouhané okurky, popřípadě i lžíci nálevu z kyselých okurek a podle potřeby pokrm dochutíme solí a pepřem.
3. Krůtí kousky s okurkovou omáčkou rozdělíme na porce, obložíme půlkou natvrdo vařeného vejce a podáváme s bramborovými noky.
Sekaná pečeně s bramborovým salátem: Zdravá výživa to sice není, ale ta chuť!
V dnešním článku o tradičních českých pokrmech si připravíme sekanou pečeni s bramborovým salátem. Samozřejmě příprava je opět krok za krokem.
Existuje mnoho způsobů, jak něco udělat pro svou kondici. Kromě cvičení a prevence můžete svému tělu pomoci hlavně správným stravováním. Na to je dobré myslet už při nákupu. Jak ale vybrat potraviny, které vaše tělo ocení? Dobrým příkladem je výběr masa.
Druhy kebabu: Döner a gyrosem zdaleka nekončí
Máte rádi kebab, ale nic moc o téhle pochoutce nevíte? Pak čtěte dál. Máme pro vás pár zajímavých informací, co je vlastně kebab, odkud pochází a na jaké druhy kebabu můžete narazit. On totiž není kebab jako kebab.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena