Hovězí zadní očistíme, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu (celer, velkou mrkev a malou petržel) očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme.
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme maso ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Vše osolíme, přidáme nové koření, celý černý pepř a bobkový list a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vývar scedíme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a zvolna povaříme asi 15 minut. Hustou omáčku zalijeme smetanou, osladíme a přivedeme k varu. Nyní vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, krátce povaříme a odložíme asi na 5 - 10 minut stranou a podle chuti přisolíme.
Hovězí maso nakrájíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.