Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Vložíme je do vroucí osolené vody a asi 5 minut je povaříme. Scedíme je a necháme oschnout a vychladnout.
Zatím podle potřeby očistíme kuřecí maso. Omyjeme je, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a květák na něm orestujeme dorůžova. Pak jej vyjmeme. Do pánve po květáku vložíme maso a zprudka jej necháme zatáhnout. Přidáme cibuli a česnek a orestujeme dozlatova. Pak olej slijeme. Maso okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut.
Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10 minut společně dusíme, až je vše měkké. Pokrm by neměl mít mnoho šťávy.
Hotové kuřecí maso s květákem podáváme s rýži nebo kroketami.