směs | ||
---|---|---|
2 lžíce | olivový olej | |
1 ks | cibule | |
1 lžička | strouhaný čerstvý zázvor | |
1 konzerva | žampióny | |
1 ks | tenký pórek | |
1 ks | červená paprika | |
1 ks | květák (růžičky) | |
1 sklenice | cizrna (vařená nebo konzervovaná) | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 špetka | drcené chilli | |
příloha | ||
4-6 ks | bílý toastový chléb |
Připravíme si pokrájené a omyté žampiony, předvařenou cizrnu, červenou papriku nakrájenou na kostičky, na kolečka pokrájený porek a uvařený květák rozebraný na malé rúžičky.
Na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme lžičku nastrouhaného zázvoru a necháme jej rozvonět. Přidáme žampiony pokrájené na plátky a orestujeme, postupně přidáváme ostatní zeleninu a cizrnu a zvolna promícháváme. Poté přiklopíme pokličkou a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku chilli.
Dušenou zeleninovou směs se žampiony a cizrnou podáváme s opečeným toustem.
Inspirace na celý týden: Rychlé recepty z nových brambor, zeleniny a bylinek
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí jarní jídelníček.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena