800 g | vepřová plec bez kosti | |
300 g | cibule | |
1 lžička | plnotučná hořcice | |
1 lžíce | hladká mouka | |
4 kuličky | celé nové koření | |
1 ks | bobkový list | |
5 ks | okurky kyselé | |
2 ks | vejce L | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
3 lžíce | sádlo vepřové | |
voda nebo vývar |
Vepřovou plec očistíme, ze všech stran osolíme a opepříme a pomocí potravinové nitě svážeme do válečku. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo a okapané kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Ve větším kastrolu, na rozpuštěném sádle, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Poté maso vyjmeme a na výpeku osmažíme cibuli dorůžova. Následně cibulku zaprášíme moukou, krátce orestujeme, vmícháme hořčici, zalijeme vodou nebo vývarem a přivedeme k varu. Do cibulového základu vrátíme maso, přidáme nové koření a bobkový list a zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso několikrát obrátíme a podle potřeby můžeme podlít horkou vodou.
Měkké maso vyjmeme, zbavíme potravinových nití a přes vlákno nakrájíme na plátky. Z omáčky odstraníme koření, poté ji propasírujeme, přidáme nakrájené okurky a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem případně okyselíme okurkovým lákem.
Dušenou vepřovou plec rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, ozdobíme vařeným vejcem a podáváme s rýží jako hlavní chod.
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena