1 lžička | máslo | |
1 ks | cibule | |
30 g | špek | |
300 g | kuřecí prsa | |
1 lžička | hladká mouka | |
150 ml | smetana ke šlehání | |
2 ks | kedluben | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar |
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Špek nakrájíme na malé kostičky. Máslo utřeme s moukou a odložíme do chladu. V hrnci rozškvaříme špek, na kterém orestujeme cibulku a pak vmícháme maso. Jakmile maso zesvětlá, přisypeme mletou červenou papriku, vše ještě krátce opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Asi v polovině dušení přidáme nakrájené kedlubny, podle potřeby přilijeme malé množství vývaru a vše společně doděláme tak, aby kedlubny byly akorát na skus. Nakonec omáčku zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou, krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Dušenou kuřecí směs s kedlubnou na paprice rozdělíme na porce a podáváme s rýží nebo bramborem.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena