Vezmeme kuřecí řízek a rozdělíme ho na dvě ne úplně přesné půlky. Poté jenom uděláme spáry, jakoby póry nebo kapsičky, aby se dostala šťáva do masa. Vidličkou uděláme vroubky neboli vlnky. Prsa potřeme sójovou omáčkou, ale ne moc, jenom po jedné straně. Osolíme. Kdo chce mít trochu pikantní, přidá argentinské koření. Potom maso opepříme pepřem čtyř druhů a rozpálíme na pánvi olivový olej, asi pět polévkových lžic.
Když je olej rozpálený, tak pomalu dáváme maso na olej. Nejdříve ale tou, která není potřená ingrediencemi. Jedna strana se smaží asi 5 - 7 minut. Když je jedna strana hotová, otočíme. Dušanovo tajemství můžeme vylepšit trochou bílého vína, pokud nějaké máme. Když máme dozlatova osmaženo, položíme maso na ubrousek odsát přebytečný tuk. Je hotovo.
Dušanovo tajemství ihned podáváme. Přílohy můžeme použít jakékoliv, třeba zeleninový salát, brambory, hranolky, čínské nudle nebo rýži. Dušanovo tajemství je výborné taky s pečivem.