Polévkové bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky společně s cibulí a masem, bobkovým listem a hřebíčkem dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou tak, aby bylo všechno těsně ponořené. Vaříme asi půl hodiny na mírném ohni. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na kousky a vývar přecedíme.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky, mrkev krájíme na plátky, houby přepůlíme. Mrkev podusíme na oleji, přidáme houby a po 5 minutách přisypeme hrášek, dusíme asi 2 minuty.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vývarem (asi ¾ l) a zalijeme smetanou. Uvedeme k varu, dochutíme solí, pepřem a citronem. V omáčce necháme prohřát maso a zeleninu, na dochucení drůbežího frikasé přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, worcestrovou a sójovou omáčku.
Drůbeží frikasé podáváme s libovolnou přílohou. Hodí se rýže, těstoviny i čerstvé pečivo.
Foto: Shutterstock.com