3 stroužky | česnek | |
1-2 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | sádlo | |
1 ks | mrkev | |
1 lžíce | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
kmín | ||
0.5 konzervy | Masox | |
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
1-2 hrstě | houby |
Houby (masáky, hlívy) očistíme a nakrájíme na nudličky jako dršťky. Houby dusíme 15 minut.
Na rozpuštěném sádle rozmícháme hladkou mouku, přidáme cibuli. Stáhneme oheň a přidáme mletou papriku, kmín a pepř. Podlijeme vodou (je možné použít vodu z hub) s masoxem. Vaříme asi 3 minuty. Přidáme na malé kousky nakrájené brambory a nahrubo nastrouhanou mrkev, houby a rozetřený česnek. Vaříme společně asi 10 - 15 minut. Na závěr ochutíme dršťkovou polévku z hub majoránkou a solí.
Dršťkovou polévku z hub podáváme teplou a nejlépe s čerstvým pečivem.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Vydejte se do přírody na první jarní houby
Málokdo ví, že s přicházejícím jarem příroda s sebou přináší také první plody pro houbaře. Jaro je totiž časem smržů. Pojďme si o těchto houbách říct více a podívat se i na pár receptů z nich.
Autor:Any
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena