Recept na výbornou kvasnicovou pomazánku. Chutná naprosto skvěle s čerstvým chlebem. Výborná večeře!
Hodnocení
4.6
/ 5 (27x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
6x
Ingredience
4 ks
vejce
100 g
máslo
1 ks
cibule
60 ml
smetana ke šlehání
2 ks
smetanový tavený sýr
5 kostek
droždí (42 g)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Oloupeme a nakrájíme najemno cibuli. Na másle ji zesklovatíme, přidáme sýr (používám Apetito), osolíme, opepříme a mícháme do rozpuštění sýru. Jakmile je sýr rozpuštěný, vlijeme do něj šlehačku po prohřátí.
Do hrnce dáme rozdrolené kvasnice a mícháme do rozpuštění, až se jemně zpění a mírně ztmavnou, vlijeme vajíčka a mícháme do pastovité hmoty.
Drožďovou pomazánku ze Slovácka mažeme na čerstvý chleba. Ideální na večeři.