2 ks | vejce | |
30 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
150 g | droždí | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, necháme ji zesklovatět na kousku másla. K cibulce přidáme rozdrobené droždí a restujeme, až ztmavne a začne vonět. Drožďovou pomazánku osolíme, opepříme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud nezhoustnou, pokud je pomazánka až moc hustá, zředíme ji mlékem.
2. Drožďová pomazánka nejlépe chutná s opečenými toasty a čerstvým chlebem.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
I když dojde tolik potřebné droždí, nemusíte se vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena