podle potřeby | ||
---|---|---|
česnek | ||
máslo | ||
cibule | ||
tymián | ||
jalovec | ||
koňak | ||
cukr moučka | ||
červené víno | ||
pepř a sůl | ||
sádlo vepřové | ||
husí játra | ||
sušené brusinky | ||
pražené mandlové plátky | ||
zvěřinová kýta nebo libová plec |
Na hlubší pánvi rozpustíme vepřové sádlo, přidáme cibuli, jalovec, plátky česneku a tymián. Vše lehce orestujeme. Do základu přidáme očištěné, odblaněné maso, osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a podusíme do měkka. Přidáme červené víno, nakrájená husí játra a ještě krátce podusíme. Směs dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a želatinu, opražené mandle a část sušených brusinek. Vše rozmixujeme a nalijeme do vymazaných forem. Brusinky zaprášíme moučkovým cukrem, zakápneme koňakem a společně s paštikou necháme nejlépe do druhého dne uležet. Domácí zvěřinová paštika s praženými mandlemi a nakládanými brusinkami podáváme s máslem a čerstvým bílým pečivem.
Recept na polévku s játrovými knedlíčky z paštiky
Játrové knedlíčky do polévky, které připravíte za pár minut a všichni si na nich pochutnají.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena