700 g | broskve | |
4-5 lžic | cukr moučka | |
250 ml | zakysaná smetana | |
1 lžička | citronová šťáva | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
čerstvá máta |
1. Vyzrálé broskve omyjeme, vypeckujeme a vložíme do větší mísy. Přidáme cukr a citronovou šťávu a vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého pyré. Ze smetany ke šlehání ušleháme tuhou šlehačku.
2. Do broskvového pyré vmícháme zakysanou smetanu a šlehačku a vše vložíme do plastové nebo kovové nádoby a uložíme do mrazáku. Během mražení směs několikrát promícháme a necháme ztuhnout. Asi 20 - 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a necháme povolit.
3. Domácí zmrzlinu z čerstvých broskví rozdělíme na porce, ozdobíme mátou a podáváme pode chuti.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou
Předpověď počasí na další dny hlásá teploty okolo třicítky a jasno. Pro nás to znamená jediné, užít si horké léto. Připravili jsme pro vás pár receptů na letní drinky a domácí sorbety z čerstvého ovoce. Snadná příprava a odměna v podobě osvěžení zaručena.
10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?
Máte rádi smetanové zmrzliny, nebo raději dáte přednost ovocnému sorbetu? Jak poznat kvalitní produkt? Která zmrzlina je ta nejzdravější? Spoustu otázek zodpoví Míša Bebová, biochemička a odbornice na zdravou výživu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena