náplň | ||
---|---|---|
80 g | cukr | |
250 g | máslo | |
0.3 l | mléko | |
1 ks | vanilkový pudinkový prášek | |
těsto | ||
1 špetka | sůl | |
5 ks | vejce | |
0.3 l | voda | |
200 g | hladká mouka | |
100 g | tuk na pečení | |
podle chuti | ||
rum |
Vodu a tuk dáme vařit. Do vroucího nasypeme mouku a mícháme, dokud se těsto neodlepuje od kastrůlku. Do vlažného těsta vmícháme postupně vejce a špetku prášku do pečiva a špetku soli. Na plech s pečícím papírem tvoříme ozdobným sáčkem věnečky. Věnečky pečeme asi 15 - 20 minut na 220 °C. Připravíme si krém. Krém: Uvaříme klasický pudink, necháme vychladnou a postupně ho přidáváme do vyšlehaného másla s cukrem, ochutíme trochou rumu. Vlažné věnečky rozřízneme a plníme pudinkovým krémem. Domácí věnečky skladujeme v chladu, pokud ovšem vydrží.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem. Zamilujete si je!
Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem
Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.
Autor:kvetina
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena