těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
150 g | máslo | |
3 ks | žloutek | |
2 dl | mléko | |
2 lžíce | rozinky | |
1 kostka | droždí | |
120 g | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 lžíce | lupínky mandlí | |
500 g | polohrubá mouka | |
1 špetka | sekaný anýz | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
1 hrst | lupínky mandlí |
!TIP k pletení vánočky
Domácí vánočku můžeme před vložením do trouby zpevnit špejlí, aby se při pečení nerozjela.
Máte obavu ze samotného pletení? Naučíme vás ho krok za krokem - více v článku Tajemství pletení vánočky
Jemná šlehačková vánočka krok za krokem
Dnes si připravíme tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku, byla jemná, nadýchaná a vláčná. V medové krustě s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze 6 pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena