3 ks | žloutek | |
2 ks | bílek | |
60 g | cukr krystal | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
Žloutky s cukrem šleháme ručně ve vodní páře. Odstavíme a vyšleháme ručním šlehačem (asi 3 minuty). K vyšlehaným žloutkům přidáme sníh ze 2 bílků a ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem. Vanilkovou směs nalijeme do nádoby a dáme do mrazáku alespoň na 2 hodiny. Domácí vanilková zmrzlina je dobrá jen tak jako dezert, chutná hlavně dětem. Foto: Thinkstock.com
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Autor:Any
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena