10 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
200 ml | majonéza | |
1.5 lžíce | hořčice plnotučná | |
250 g | brambory vařené | |
1 ks | okurka sterilovaná | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
worcestrová omáčka |
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena