směs | ||
---|---|---|
4 ks | žloutky | |
25 g | cukr krupice | |
250 ml | mléko | |
250 ml | smetana ke šlehání (33%) | |
1 konzerva | salko | |
1 ks | vanilkový lusk | |
300 ml | rum |
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mléko, smetanu, Salko a pár zrnek z vanilkového lusku. Směs za stálého míchání a prošlehávání metličkou přivedeme k varu. Po nějaké době začne směs houstnout. Ještě chvíli mícháme a necháme probublávat, poté odstavíme hrnec z plotny a necháme do vychladnutí stát. Po vychladnutí nalijeme do směsi rum a dobře promícháme.
Hotový vaječný likér lijeme do připravených, čistých a suchých lahví, dobře uzavřeme a skladujeme na chladném místě. Skvělé i jako dárek. :-)
Domácí vánoční likéry a jedlé dárky – nezapomeňte na ně ani letos!
Domácí likéry si podle všeho získávají stále větší oblibu a dá se říct, že už jaksi patří k našim vánočním tradicím, stejně jako třeba pečení cukroví nebo výroba domácích vánočních dekorací. Po domácku vyrobené likéry s chutí a vůní Vánoc jsou navíc samy o sobě skvělým dárkem. Zkuste i vy letos potěšit své blízké lahvinkou tohoto lahodného sladkého moku vyrobeného s láskou!
Recept na jemný vaječný likér krok za krokem
Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena