těsto | ||
---|---|---|
200 g | polohrubá mouka | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek | |
2 lžičky | cukr | |
1 špetka | sůl | |
300 ml | mléko | |
2 ks | bílá vejce | |
na potření | ||
2 lžíce | máslo |
Příprava těsta na domácí vafle je velmi snadná, v míse smícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek, cukr a špetku soli. Vejce rozklepneme tak, abychom oddělili žloutky od bílků, žloutky poté rozmícháme s mlékem, z bílků vyšleháme tuhou pěnu.
Do sypké směsi vmícháme mléko a žloutky, směs dobře propracujeme a postupně přidáváme vyšlehaný bílek.
Domácí vaflovač pak pečlivě vytřeme rozpuštěným máslem nebo nastříkáme olejem ve spreji. Necháme rozehřát a poté vlijeme těsto tak, aby se zaplnila celá spodní forma. Vrchní formu přiklopíme a necháme péct přibližně 3–4 minuty, dle zkušenosti. Vafle ihned podáváme, většinou zaprášené moučkovým cukrem, s čerstvým ovocem a šlehačkou. Fantazii a vašim chutím se však meze nekladou.
Vafle s pečenými jablky krok za krokem
Tyto křupavé vafle s jablky se hodí jako sladká snídaně i odpolední svačina ke kafíčku. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena