Lehká domácí majonéza připravená z tvarohu. Hodí se všude tam, kde chceme nahradit tučnou klasickou majonézu.
Hodnocení
4.3
/ 5 (137x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 ks
žloutek
3 lžíce
mléko
1 lžíce
olivový olej
1 lžíce
citronová šťáva
0.5 lžičky
dijonská hořčice
100 g
odtučněný tvaroh
podle chuti
cukr
sůl
Postup přípravy
Čerstvý žloutek osolíme a utřeme s olejem a citronovou šťávou do pěny.
Postupně vmícháme tvaroh, hořčici a mléko. Hladký krém podle chuti přisladíme a přisolíme.
Toto množství majonézy obsahuje asi 800 KJ, 16 g bílkovin a 12g tuků.
Tvarohovou majonézu používáme do salátů a pomazánek. Hodí se všude tam, kde chceme nahradit tučnou klasickou majonézu.