0.5 lžičky | sůl | |
150 ml | voda | |
4 lžíce | olivový olej | |
250 g | hladká mouka |
Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Do mísy přidáme olivovým olej a po částech přiléváme vodu. Je možné, že ji všechnu nespotřebujeme. Vznikne nám nelepivé těsto. Pokud jej necháme chvíli odpočinout, bude se nám s ním lépe pracovat. Postačí 15 minut, které můžeme využít na přípravu náplně. Těsto rozdělíme na 8 částí. Na lehce pomoučeném vále vyválíme z každého kousku velmi tenkou placku o průměru 20 cm. Tortilly pečeme na sucho na rozpálené pánvi. Jakmile se začnou na tortille dělat bublinky, otočíme ji. Jednu tortillu opékáme zhruba 30 vteřin. Ještě teplé domácí tortilly plníme libovolnou náplní a zavineme. Případně je později navlhčíme a na pánvi či v mikrovlnné troubě nahřejeme, aby změkly. Takto se nám s nimi bude lépe pracovat.
Recept na tortillu s hráškovým pyré krok za krokem
Domácí tortilly jsme se naučili v jednom z minulých fotoreceptů. Dnes si je naplníme čistě zeleninovou směsí a výrazným sýrem feta.
(doba přípravy 25 min)
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena