500 ml | vývar | |
1 ks | cibule | |
1 kg | vepřový jazyk | |
0.5 kg | vepřová játra | |
1.5 kg | vepřové koleno | |
2 kg | vepřová hlava | |
3 ks | obal na tlačenku | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
majoránka | ||
mleté nové koření | ||
mletý černý pepř |
Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech
Masopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena