500 g | cukr | |
3 stroužky | česnek | |
1 špetka | sůl | |
150-180 ml | ocet | |
500 g | švestky | |
0.5 lžičky | skořice mletá | |
1 lžička | čerstvý zázvor | |
2 lžičky | mleté chilli |
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Oloupaný zázvor nastrouháme a česnek usekáme nadrobno. Švestky vložíme do hrnce, posypeme cukrem, ochutíme solí, zázvorem, česnekem, skořicí a mletým chilli. Vše podlijeme octem a za stého míchání vaříme tak dlouho, dokud švestky nezměknou a nepustí šťávu. Vychladlé chutney přendáme do sklenice a uchováme v chladu. Domácí švestkové chutney podáváme jako přílohu k uzeným masům nebo smaženým sýrům.
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena