podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bylinky | ||
podle potřeby | ||
rajče |
Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky.
K sušení používáme zralá a tvrdá rajčata. Rajčata můžeme, ale také nemusíme osolit, přidat nejrůznější koření (bazalka, oregano, tymián). Rajčata rozložíme na pláty sušičky a sušíme 9 - 12 hodin na střední stupeň. Samozřejmě záleží na typu sušičky, řídíme se návodem. Pokud sušičku nemáme, můžeme rajčata připravit i v troubě. Čtvrtky rajčat rozložíme na pečící papír a na 60 °C sušíme 6 - 8 hodin.
Sušená rajčata uchováváme ve sklenici a pojídáme jen tak, případně je naložíme do olivového oleje.
Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu
Chuť naložených rajčat s bylinkami je jednoduše skvělá! V supermarketech dáme za malou skleničku hříšné peníze, proto se vyplatí dát si tu práci a připravit nakládaná rajčata domácí. A třeba pokaždé s jinou bylinkou.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena