Připravíme si očištěné koleno a nožičky. Vše dáme společně s bobkovým listem, celým pepřem a s novým kořením vařit. Vaříme, dokud maso nezměkne. Pak přidáme na kostičky nakrájenou mrkev. Povaříme, aby mrkev byla měkká a maso odpadalo od kosti.
Maso vyjmeme z vývaru, zbytky z kosti obereme a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si nádobu - používám srnčí hřbet. Nakrájíme nadrobno cibuli, okurky a vložíme s masem do nádoby, zalijeme trochou nálevu z okurek. Poté zalijeme vývarem, z kterého jsme odstranili koření. Vše zamícháme, osolíme a opepříme. Domácí sulc s mrkví necháme v chladnu zatuhnout.
Ztuhlý domácí sulc nakrájíme a můžeme podávat. Vynikající je s čerstvým pečivem.