těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
160 ml | mléko | |
2 lžíce | med | |
1 hrnek | špaldová mouka | |
podle potřeby | ||
olej na vymazaní |
Do mísy nalijeme mléko, rozklepneme vejce, přidáme med, rozpuštěné máslo, špetku soli a hrnek špaldové mouky. Všechny ingredience na špaldové vafle dobře promícháme.
Těsto lijeme naběračkou do vyhřátého vaflovače vytřeného olejem. Vafle pečeme asi 2 minuty podle toho, jak nám vafle chutnají - tmavší/světlejší.
Domácí špaldové vafle poté potíráme marmeládou, čokoládou, zdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem apod. Z tohoto množství připravíme asi 8 kusů vaflí.
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
Autor:Lucie Šaňková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena