100 ml | sojové mléko | |
200 ml | olej | |
0.5 lžičky | sůl | |
1 špetka | mletý pepř | |
1 lžička | citronová šťáva | |
1 lžička | polotučná hořčice |
Do vyšší nádoby nalijeme olej, postupně přiléváme rostlinné mléko a tyčovým mixérem mixujeme do husté konzistence. Pokud je sojanéza příliš řídká, tak přidáme trochu oleje. Pokud je naopak moc hustá, přilijeme trochu mléka. Následně do sojanézy přidáme citronovou šťávu, polotučnou hořčici, sůl a pepř. Nakonec vše promícháme nebo ještě chvilku mixujeme a sojanéza je hotová.
Použít ji můžete do bramborového salátu a pomazánek.
(doba přípravy 10 min)
Videorecept: Vegetariánská boloňská omáčka s luštěninovými těstovinami
Odlehčená a bezmasá varianta oblíbené boloňské omáčky. V našem videoreceptu vás naučíme, jak snadno a rychle lze vykouzlit chutný oběd či večeři a doplnit jej zdravými a výživově hodnotnými těstovinami.
Videorecept: Chorizo orzotto - rychlá veganská bašta
Rychlé, chutné, zdravé a veganské, takové je chorizo orzotto podle dnešního videoreceptu. Zaručujeme, že na tenhle pokrm utáhnete i masožravce a všechny milovníky italské kuchyně!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena