1 kelímek | tvaroh | |
3-4 lžíce | cukr moučka | |
1 hrst | borůvky | |
1 hrst | maliny | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
1. Smetanu dobře vyšleháme. Do smetany vmícháme tvaroh se zakysanou smetanou a podle chuti dosladíme cukrem.
2. Do smetanové směsi přidáme omyté a dobře okapané ovoce a promícháme. Můžeme klidně nechat kousky, ty se mícháním stejně trochu rozmělní. Vzniklou směs dáme do zmrzlinovače a postupujeme podle návodu. Nemáme-li zmrzlinovač, necháme směs na zmrzlinu v míse a takto ji vložíme do mrazničky. Každou půlhodinu promícháme, dokud není zmrzlina správně zatuhlá.
3. Domácí smetanovou zmrzlinu s lesním ovocem podáváme jako letní dezert. Ovoce můžeme samozřejmě zvolit podle vlastní chuti a možností.
Videorecept: Osvěžující jahodová dřeň jen ze tří surovin
Konečně je to tady! Horké počasí, zahrádky poseté jahodami a spousta možností, jak tuto sezónu využít. A protože osvěžení není v létě nikdy dost, vrhneme se na přípravu domácí jahodové dřeně, která potěší nejen děti.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena